Menu

Profil

Kami membekal perisian dan perkhidmatan perdagangan fintech dan digital di Asia Tenggara (SEA) yang membolehkan pelanggan institusi kami mengesahkan pelanggan pengguna akhir dengan selamat dan memproses transaksi perbankan, pembelian dan pembayaran.

Platform IOUpay milik kami membolehkan komuniti pelanggan yang besar memperluas aplikasi teknologi maklumat mereka ke mana-mana peranti mudah alih dan mengintegrasikan teknologi mudah alih ke seluruh perniagaan mereka yang sedia ada.

Bahagian perniagaan kami terdiri daripada Perbankan Mudah Alih, Pembayaran Digital dan Perkhidmatan Digital yang membekal perkhidmatan kepada 20 buah bank utama, syarikat insurans dan telco terkemuka di Malaysia dan Syarikat besar lain di Malaysia & Indonesia.

Matlamat Kami

Matlamat kami adalah untuk menjadi salah satu pemproses transaksi digital terkemuka dalam ekonomi tanpa tunai di Asia Tenggara yang berkembang di mana hampir 200 juta orang masih tidak mempunyai kemudahan perbankan buat masa ini dan hampir 300 juta orang kekurangan dana.

Sebilangan besar individu ini mempunyai pendapatan tetap, membayar bil mingguan dan bulanan dan bergantung pada telefon mereka untuk sambungan internet harian di mana mereka membeli dan membayar barangan dan perkhidmatan serta membuat pindahan dana antara ahli keluarga dan rakan.

Populasi yang berkembang pesat ini mendorong peningkatan penggunaan ekonomi tanpa tunai, pertumbuhan perkhidmatan peniaga tempatan dan trend penurunan penggunaan kad kredit dan ATM.

Kami berada pada kedudukan yang tepat untuk memanfaatkan peluang pertumbuhan yang sangat jelas daripada trend ini, berdiri sebagai salah satu perkhidmatan transaksi digital dan pemproses pembayaran terbesar di Malaysia, memproses lebih 20 juta lelaran pelanggan setiap bulan termasuk pertanyaan akaun, pindahan, pembayaran bil, kata laluan satu kali (OTP), pengesahan pembayaran dan bentuk-bentuk pesanan selamat yang lain.

Kami menghubungkan bank, jenama telco, jenama besar dan e-dagang atau rangkaian peniaga di kedai dengan pelanggan mereka dalam talian dan di lokasi jualan setiap hari.

Fokus kami adalah untuk terus membangunkan rangkaian peniaga dan jumlah transaksi kami untuk berkembang kepada perkhidmatan pembelian dan pembayaran nilai tambah yang lebih tinggi untuk pelanggan pengguna akhir mereka.

Ini termasuk penawaran produk dan perkhidmatan dalam pakej yang unik serta potongan harga untuk komuniti pelanggan besar dan penawaran ansuran Beli Sekarang Bayar Kemudian (BNPL) jangka pendek.