Menu

Kisah Pelanggan

Public Bank Berhad (PBB)26 Jun 2018

Public Bank Group adalah salah satu kumpulan perbankan terbesar di Malaysia, sebuah syarikat awam yang tersenarai dalam Forbes Global 2000 dengan nilai aset USD 95.4 bilion pada tahun 2016.

Public Bank Group menyediakan rangkaian produk dan perkhidmatan kewangan yang komprehensif termasuk perbankan peribadi, perbankan komersial, perbankan Islam, perbankan pelaburan, pembrokeran saham, perkhidmatan pemegang amanah, perkhidmatan penama, penjualan dan pengurusan dana unit amanah, bancassurance dan produk insurans am.

Public Bank Group juga diiktiraf secara meluas kerana prestasinya dalam mencapai pulangan bersih ekuiti tertinggi, nisbah kos dan pendapatan terendah serta kualiti aset terbaik dalam kalangan kumpulan perbankan Malaysia.

Dalam industri perkhidmatan kewangan, spesifikasi unik dan peruntukan keselamatan diperlukan untuk aplikasi IT. iSentric bekerjasama dengan Public Bank untuk membangunkan beberapa Aplikasi Perbankan Mudah Alih dan Web Mudah Alih yang selamat, mengikut kehendak semasa bank dan dengan mudah menyokong keperluan mudah alih masa depan, yang dikembangkan sepenuhnya dan dikendalikan menggunakan Platform IBM.

PB Engage adalah aplikasi perbankan mudah alih keselamatan tinggi bank awam yang mudah dan selamat untuk aktiviti perbankan dalam talian di platform iOS dan Android.

Pengguna boleh mengurus akaun bank dalam talian, transaksi dana, pembayaran, pengurusan cek, kadar harga forex dan emas masa nyata, kalkulator pinjaman rumah dan sewa beli, dan mencari maklumat cawangan Public Bank - bila-bila masa, di mana sahaja.

Sunway Berhad26 Jun 2017

Sunway Berhad, atau selalu disebut sebagai Sunway Group atau Sunway, adalah salah satu konglomerat terbesar di Malaysia dengan kepentingan teras dalam harta tanah, pembinaan, pendidikan dan penjagaan kesihatan.

Bahagian perniagaan Sunway yang lain termasuk kuari dan bahan binaan, perdagangan dan pembuatan, perhotelan, dan santai.

iSentric menyediakan penyelesaian model dasar perniagaan kesetiaan dengan tujuan meningkatkan platform program kesetiaan pelanggan Sunway, dengan menggalakkan kesetiaan pelanggan dan membuat saluran pemasaran langsung - Sunway Pals.

Untuk meningkatkan penglibatan pelanggan dalam era digital baru, kami berjaya membantu Sunway untuk memperluas perkhidmatan Sunway Pals ke platform yang berbeza seperti laman web, platform iOS dan android.

Oleh yang demikian, ahli dapat mengakses perkhidmatan Sunway Pals dengan mudah dan menikmati perkhidmatan seperti e-Dompet, pengurusan mata, ciri penglibatan pengguna, ciri tempat letak kenderaan tanpa tunai, dan akses penuh untuk diskaun, rebat, ganjaran dan promosi daripada ratusan jenama dan kedai.

iSentric juga menyediakan penyelesaian Sistem Pengurusan Kandungan (CMS) untuk memudahkan pemasar dan pengguna perniagaan Sunway menguruskan kandungan di laman web dan aplikasi mudah alih Sunway Pals.

Kuwait Finance House Malaysia 26 Jun 2017

Kuwait Finance House (Malaysia) Berhad (KFH Malaysia) adalah anak syarikat milik penuh Kuwait Finance House (KFH), juga bank Islam asing pertama yang diberi lesen di bawah Akta Perbankan Islam (Malaysia) 1983 pada 8 Mei 2005.

KFH Malaysia menyediakan penyelesaian dan perkhidmatan kewangan berasaskan Syariah yang inovatif di bawah Perbankan Korporat dan Pelaburan, Komersial, dan Peruncitan dan Pengguna serta Perbendaharaan dan Perniagaan Antarabangsa kepada pelanggan.

iSentric membantu Kuwait Finance House untuk membangunkan Sistem Pembayaran Pengebil Nasional KFH (NBPS) yang diperkenalkan oleh MyClear, anak syarikat milik penuh Bank Negara Malaysia.

Kini, pengguna boleh membayar bil mereka melalui beberapa saluran KFH seperti KFH Online, KFH Online Mobile Apps, ATM atau Cawangan KFH.

iSentric juga berkolaborasi dengan MyClear untuk membantu Kuwait Finance House dalam melaksanakan penyelesaian FPX, penyelesaian pembayaran dalam talian yang mudah dan selamat yang membolehkan pendebitan akaun perbankan internet pelanggan berbilang bank secara masa nyata.

Ia juga membolehkan pengkreditan segera dan langsung ke akaun peniaga oleh bank.

Sarawak Energy Berhad (SEB)12 April 2016

Sarawak Energy Berhad (Sarawak Energy atau SEB), merupakan syarikat pembangunan tenaga dan utiliti elektrik bersepadu dengan visi untuk mencapai pertumbuhan dan kemakmuran yang mampan bagi negeri Sarawak dengan memenuhi keperluan wilayah untuk tenaga yang boleh diperbaharui.

Sarawak Energy membekal kepada lebih 600,000 pelanggan di seluruh negeri Sarawak.

iSentric membantu Sarawak Energy melancarkan semua platform perkhidmatan pelanggan saluran pelbagai baru mereka - SEB peduli.

Perkhidmatan ini tersedia di platform web, iOS, Android, dan Windows Phone.

Melalui SEB peduli, pelanggan dapat memapar dan menguruskan bil mereka, melaporkan dan mengesan gangguan, lampu jalan yang salah, masalah bil dan meter, mencari kaunter perkhidmatan pelanggan terdekat, menerima notifikasi masa nyata mengenai gangguan dan penutupan yang dirancang, serta membuat pembayaran elektronik.